Prednisone Generic Buy Lipitor Online Cialis Soft Tabs Without Prescription Erythromycin No Prescription Seroquel For Sale Aldactone Generic Buy Coumadin Online Prozac Without Prescription Elimite No Prescription Avapro For Sale

Invitation to a lecture next monday (only in Slovene I’m afraid):

 Predavanje: Modrost strtega srca

ponedeljek, 6.10.2008 ob 18h

 

Ko občutimo strto srce, je to za mnoge izmed nas eden najbolj bolečih dogodkov v našem življenju. Naše srce je lahko strto zaradi veliko različnih vzrokov, a bolečina je za vse enaka. Običajno se jo trudimo čimbolj zmanjšati, jo otopiti in takoj iti naprej ali pa se vdamo jezi in zanjo okrivimo druge. Možna pa je tudi druga pot.
Naše strto srce nam lahko pokaže pot do odprtosti in radosti, lahko nas prebudi v nov svet povezanosti. 
Nauki budizma in Šambale vsebujejo metode, s katerimi se naučimo biti z bolečino in jo sprejeti ter zaznati, kaj se skriva za občutki jeze, izdaje in žalosti. Tisto, kar se skriva, sta brezpogojna nežnost in odprtost. Ko bivamo v prostoru strtega srca, vidimo svet drugače, vidimo, da naša bolečina ni edinstvena in da je to dejansko to, kar nam lahko zaceli našo največjo rano - občutek da smo ločeni. Izkusimo, da je naše srce dosti večje kot smo si kadarkoli predstavljali, ter da lahko zaobjame tako radost kot bolečino tega sveta. Lahko si dopustimo, da spet ljubimo in zaživimo polno, brez strahu in omejitev.

Na prvem predavanju si bomo pogledali teoretične osnove tega pristopa, v naslednjem pa bodo predstavljene dejanske tehnike meditacije. 

Predaval bo Robert Ivanc, mlad učitelj in meditacijski inštruktor v Šambala tradiciji tibetanskega budizma. Robert je predsednik Slovenskega budističnega društva Srednja pot, budizem študira in prakticira budizem 14 let. Njegov učitelj je Sakyong Mipham Rinpoče. 

Predavanje bo potekalo v prostorih Vodnjaka Znanja na Celovški 61.
Vstopnina: 8 EUR, 6 EUR za člane Šambala skupine

Organizator programa je Å ambala meditacijska skupina Ljubljana, ki deluje v okviru mednarodne organizacije Shambhala International.Â
Spletna stran: http://shambhala.si, http://www.shambhala.org